MagazineDichter bij kunst

Dichter bij kunst

Weerzienbarend, een gedicht van Niels Dewil geïnspireerd door de werken van Florien Allemeersch, nog t.e.m. 03/07 te bezichtigen tijdens PALIMPSEST#2 bij Galerie Dessers.

PALIMPSEST#2 is een verrassende ontdekkingstocht van 16 opkomende kunstenaars die op basis van hun talent en persoonlijke beeldtaal geselecteerd werden uit meer dan 1300 applicaties n.a.v. een open call van YOC en Galerie Dessers.

Een van die kunstenaars is Florien Allemeersch (°1992 Brugge). Zij creëert intuïtief met een bepaalde fixatie als leidraad. Ze observeert en interpreteert beelden vanuit haar eigen leefwereld. Het vastleggen van licht en fluorescerende accenten zijn de rode draad doorheen haar werk. Elementen zoals de natuur, weerspiegelingen en vervreemdingen herhalen zich en resulteren in een poëtische reflectie van de werkelijkheid waarin de toeschouwer ronddwaalt.

Tijdens het ronddwalen bracht mijn onbewuste de werken Will we meet again en Middenin samen. Plots was daar de herinnering aan lang vervlogen tijden toen de kat nog tussen ‘ons’ op tafel lag, en een lang onuitgesproken verlangen naar een nieuwe portie gespin. Die ontdekking, daarover gaat Weerzienbarend. (Niels Dewil)

Florien Allemeersch, Middenin, 2021, acryl & olie op canvas, 50 x 70 cm. Courtesy de kunstenaar.
Florien Allemeersch, Will we meet again, olieverf op doek, 60 x 50 cm. Courtesy de kunstenaar.